tiistai 23. lokakuuta 2018

Ensimmäinen juhla
Tyttäremme ihka ensimmäiset juhlat, kastejuhla on nyt juhlittu. Juhlien keskipiste nukkui oikeastaan koko juhlansa ohi. Jo kappelissa virallisen osuuden aikana hän alkoi olla unten rajamailla siskoni häntä tuudittaessa. Seisoimme värivaloilla valaistun vesiseinän edustalla ja se selkeästi rauhoitti. Neiti kuitenkin virkosi, kun pään kastamisen jälkeen tutti meni ja kilahti kristalliseen kastemaljaan! Vierailla sekä papilla nousi hymy huulille naurun hörähdyksineen tuon tapahtuneen johdosta. Tutin tipahtaminen tallentui myös videolle, joten pienestä odottamattomasta "Tutti on käynyt holy waterissa" -ohjelmanumerosta jäi hauska muisto talteen.

Kastetilaisuus pidettiin Järvenpään Elävän veden kappelissa. Kappeli on kaunis ja intiimi tila verrattuna kolkkoon kirkkoon. Suoraan sanottuna Järvenpään kirkko on todella ruma. Harmaa ja kolkko betonitalo. Ymmärrän oikein hyvin miksi kappelin suosio on kasvanut valtavasti vihki- ja kastetilaisuuksissa.

 "Lasimaalauksissa kappelin vesiaihe näkyy vesipurona. Aihe jatkuu alttariseinässä, jota pitkin vesi valuu rauhallisesti tuoden kallion värit ja kuviot esiin. Alttariseinässä on jätetty näkyviin alkuperäinen kallio. "


Kappelista siirryimme jatkamaan juhlia Järvenpään Rantapuistossa sijaitsevaan Huili-ravintolaan. Käytössämme oli yksityinen kabinetti, jossa nautimme alkumaljojen jälkeen lohikeitto-buffetista sekä kakkukahveista. Tila oli mukavan avara ja valoisa suurien ikkunoiden ansiosta. Meitä oli kaksikymmentä henkilöä ja kabinetti oli oikein sopiva tuon kokoiselle juhlaväelle, sillä sinne olisi mahtunut jopa kymmenen henkilöä lisää. Ratkaisumme pitää juhlat muualla kuin kotona oli loistava valinta meidän tilanteessamme. Kenenkään ei tarvinnut tehdä oikeastaan mitään itse. Ei tarvinnut tehdä ennen ja jälkeen -siivousta, ei valmistella tarjoiltavia tai mitään muutakaan sellaista mitä juhlat nyt yleensä vaativat. Kaikki sujui ihanan helposti ja vaivattomasti. Ja vaikka juhlat pidettiin ravintolassa, toi oman kabinetin rauha kotoisamman tunnelman. Ja itse pidin siitä ettei henkilökuntaa tai muita ravintolan asiakkaita pyörinyt koko ajan ympärillä. Ja mikä parasta, Huiliin sai tuoda oman kakun. Ristiäiskakku oli Koko Suomi leipoo 2017 kilpailun voittajan, Jaanan, taidonnäyte. Aivan upea luomus, jota koristi ruusun terälehtien päällä nukkuva vauva kauniissa pitsimekossaan sekä helmiäisvalkoinen ruusuköynnös. Vadelma-valkosuklaa-mascarponekakku oli oikea taideteos, josta otin talteen vauvan sekä ruusuja, vaikka ne olisivatkin olleet syötäviä.

-Juuli-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Kiitos vierailustasi blogissani! :)
Juuli