torstai 23. toukokuuta 2019

Autonvuokraus Mallorcalla


Palaan kirjoittelemaan ainakin vielä tämän postauksen verran huhtikuun lomastamme autonvuokrauksen merkeissä. Haluan kertoa meidän kokemuksesta, sillä se oli niin onnistunut ja ehkä voi rohkaista muitakin Mallorcalle suuntaavia autonvuokraukseen ja näin kokemaan saarta paljon monipuolisemmin.

Kun tiedosti sen tosiasian, että lentokenttäkuljetusbussit ja taksit eivät olisi palvelleet meitä parhaiten, alkoikin se vaikein vaihe kaikista. Nimittäin valinnanvaikeus mistä firmasta vuokra-auto otettaisiin. Isommista ja tunnetuimmista ketjuista sain vain ja ainoastaan huonoja viboja, kun jotkut puolestaan suosivat ainoastaan näitä isoja ja tunnettuja firmoja, kuten Hertz jne. Lukuisten eri vaihtoehtojen seasta vuokrasimme auton sekä istuimen vauvalle Hiperiltä. Hiperistä sain vinkin eräältä äidiltä, joka itsekin vuokrasi heiltä auton Mallorcalla ollessaan. Ryhdyin ottamaan tarkemmin selvää minkälaisesta firmasta on kyse ja lueskelin heille annettuja asiakaspalautteita. Muistaakseni ainoa negatiivinen palaute mihin törmäsin annettiin siitä syystä, kun Hiperin toimipiste ei ollut lentokentällä. Hiperin oma minibussi kuljettaa asiakkaitaan ilmaiseksi kentän ja toimipisteen välillä, johon kuluu aikaa vain noin 5-7 minuuttia. Ja tämä oli siis sen negatiivisen palautteen arvoinen asia. Mutta meille sen lukeminen oli oikein positiivinen juttu, jos kerta suurin ongelma Hiperin kanssa oli ollut tämänkaltainen.

Koska majoituimme Alcudiassa, noin kuudenkymmenen kilometrin päähän Mallorcan lentokentältä, päädyimme vuokraamaan auton koko lomamme ajaksi. Pienen lapsen kanssa se oli turvallisin valinta ja niin meillä oli myös kaikki vapaus mennä ja tulla ja pysähdellä aina halutessa ja tarvittaessa. Mallorcalla oman auton kanssa liikkuessa tuli epäilemättä koettua niin paljon enemmän kuin mitä pelkällä lentokenttäkuljetuksella tai taksikyydityksellä olisi saanut. Se alkufiilis oli aivan ihana, kun lähdimme ajamaan ensimmäisenä päivänä kohti näköalapaikkoja. "Täällä me ollaan, kokemassa aivan uutta ja ihanaa, yhdessä, perheenä". 

Vuokrasimme auton etukäteen Suomesta Hiperin omien nettisivujen kautta. Klikkailimme auton lisäksi ostoskoriin Maxi Cosin sekä ylimääräisen Plus-turvan. Ylimääräinen suoja maksoi muutaman kympin, tarkkaa hintaa en muista, mutta ehkä neljäkymmentä euroa viikolta ja vauvanistuin kolmekymmmentä euroa koko viikoksi. Tuollaisen lisäturvan tuoman mielenrauhan sai pienellä summalla, kun jokaista pientä naarmua ei tarvinnut alkaa jännätä ja oman turvakaukalon pystyi jättämään Suomeen mikä helpotti paljon, kun ns. ylimääräistä kannettavaa ei ollut. Eikä tarvinnut jännätä miten paljon kenttähenkilökunta paiskoo omaa kaukaloa menemään.

Hiperin minibussin värityksen ollessa keltavioletti, sen erotti todella hyvin lentokentän ulostulo-ovien luona olevalta parkkialueelta kaikkien värittömämpien taksien ja bussien seasta. Päästyämme Hiperin pisteelle jouduimme odottelemaan hetken aikaa parin muun perheen saadessa palvelua ennen meitä. Kun vuoromme koitti, katsoimme tietenkin sopimuspaperit läpi ennen allekirjoitusta ja muutenkin kaikki käytännönasiat läpi. Luottokortilta veloitettiin about 70 euron suuruinen summa bensakuluihin, mutta summa palautettiin takaisin kortille autoa palauttaessa, kunhan oli esittää kuitti, että auto on tankattu juuri ennen palautusta. Etukäteen veloitetun summan palautukseen kuului myös se ehto, että bensa-asema sai olla maksimissaan viiden kilometrin päässä Hiperin toimistolta. Lomamme aikana kilometrejä kertyi useampi satanen ja autoa tarvitsi tankata vain kerran, eli juuri ennen palautusta. Tankkaus tuli maksamaan hieman vajaa neljäkymmentä euroa.

Mutta vielä siihen hakutilanteeseen. Kun kaikki paperihommat oli hoidettu, autonhakuun kuului myös auton tarkistaminen ennen parkkikselta poistumista. Hiperin työntekijä pyysi meitä käydä tekemässä tarkistuskierroksen autolle ilman työntekijän läsnäoloa. Mikäli olisi löytynyt muita jälkiä kuin mitä sopimuspaperiin oltiin jo autosta merkattu tai isompia jälkiä kuin paperissa ollut about 7x7cm kohta, olisi niistä pitänyt käydä ilmoittamassa. Eli mitään pieniä jälkiä ei tarvinnut alkaa syynätä (eikä siis murehtia koko vuokra-aikana plus-turvan ansiosta) kunhan tarkisti itse auton kunnon ennen lähtöä. Ja vaikka sopimuspapereissa oli jo ne valmiiksi merkatut isommat kolhut, otimme ihan varmuuden vuoksi näistä merkatuistakin jäljistä kuvat itsellemme, jotta pahimmassa tapauksessa meillä olisi ollut esittää kuvallista näyttöä auton todellisesta kunnosta hakuhetkellä. Mutta sen sijaan, että meitä olisi edes yritetty huijata palautushetkellä, sujui Hiperin kanssa kaikki todella asiallisesti niin autoa hakiessa kuin palauttaessakin. Mukavan yllätyksen koimme myös kun saimme luokan verran paremman auton kuin minkä olimme varanneet ja maksaneet. Ja vauvan turvaistuimen turvallisuutta ei tarvinnut missään vaiheessa kyseenalaistaa. Se tuli muovikääreissä putipuhtaana ja oli kunnoltaan kuin uusi.

-Juuli-


2 kommenttia:

  1. Me oltiin juuri viime elokuussa Mallorcalla kavereiden kanssa ja oli kyllä tosi kiva paikka. Meillä oli vaan hotelli toisella puolella saarta lentokentältä ja huomattiin, että olisi pitänyt tilata lentokenttäkuljetus, eikä lähteä niillä julkisilla. Lopulta menimme taksilla, sillä emme tajunneet niitä julkisia siellä, mutta autovuokraus olisi kyllä ollut myös kätevä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin itsekin tosi paljon! :) Jos joskus matkaatte Mallorcalle uudelleen, niin suosittelen kyllä vuokra-autoa vaikka vain ihan muutamalle päivälle, jos ei koko ajaksi tarvetta. :) Kiitos kommentistasi<3.

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Kiitos vierailustasi blogissani! :)
Juuli