tiistai 10. syyskuuta 2019

Perhosten saari


Vaikka kyseessä onkin vanha saari, on se toivottanut turisteja tervetulleeksi vasta vuodesta 2016 alken. Saari tarjoaa aivan Helsingin ytimessä upeita näköaloja ja paljon historiaa. Etenkin sotilashistoriaa ja vastikään maaperästäkin on kaivettu ylös vanhoja räjähteitä.

Me teimme elokuussa, viimeisten kunnon hellepäivien aikaan, päiväretken saareen ja itse ainakin tykkäsin kovasti. Luonnossa vietetty aika ei ole ikinä hukkaan heitetty ja uudessa paikassa on aina oma tunnelma mukana. Saarella sai kiipeillä kallioita nauttien korkeuseroista ja maisemista, vihreydestä, lohikeitosta ulkosalla ja varsinaista retkitunnelmaa oli luomassa mökkivessat eli huussit. (Saaren puitteita parannellaan ja ensi vuonna sinne on tulossa vesivessat)

Kävellessä tuli myös pysähdeltyä muutakin kuin maisemia katselemaan, sillä tietyin väliajoin oli myös opastauluja, joissa avattiin aina hieman saaren historiaa. Vallisaaresta puhutaan myös perhosten saarena (yli 1000 lajia). Perhosten elämää saarella on seurattu 60-luvulta lähtien. Joitain uhanalaisiakin lajeja löytyy!

Tälle luonnonläheiselle retkikohteelle matkataan lautalla Kauppatorilta (Saari on avoinna retkeilijöille vielä tämän syyskuun ajan), tai jos omistaa veneen niin silläkin voi taittaa matkan vierasvenesatamaan. Riippuen pysähdyksistä lauttamatka kestää n. 20-40 minuuttia. Matkan aikana voi halutessaan nauttia laivan juomatarjonnasta tai fiilistellä elämää kansipaikoilla.

-Juuli-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Kiitos vierailustasi blogissani! :)
Juuli